Minipajer med långlagrad Herrgård®
Ingredienser
10 Portioner
- 1 förpackning pajdeg á 250g
- 10 st små pajformar eller låga remarkiner
- 2 st ägg
- 1 st äggula
- 300g Allerum Herrgård® 18 månader
- 2,5 dl grädde
- Salt och vitpeppar
- 2 dl gräddfil
- 1 st rödlök
- 1 knippe dill
- 100g rom, t ex forell eller stenbit
Gör så här
Slå upp gräddfilen i ett kaffefilter och låt den hänga några timmar, gärna över natten i kylen. Klä de små pajformarna med pajdeg och nagga dem i botten. Rör ihop ägg, äggula och ost. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Slå smeten i formarna och baka pajerna i ugnen, ca 10 minuter på 200°. Låt dem svalna något och ta sedan ut pajerna ur formarna. Låt dem kallna. Skiva rödlöken i tunna skivor och plocka dillen i fina kvistar. Dela pajerna på mitten och arrangera dem snyggt på ett serveringsfat och toppa med gräddfil, lök, dill och rom.