Hoppa till innehåll

Ingredienser

10 Portioner
  • 1 förpackning pajdeg á 250g
  • 10 st små pajformar eller låga remarkiner
  • 2 st ägg
  • 1 st äggula
  • 300g Allerum Herrgård® 18 månader
  • 2,5 dl grädde
  • Salt och vitpeppar
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st rödlök
  • 1 knippe dill
  • 100g rom, t ex forell eller stenbit

Gör så här

Slå upp gräddfilen i ett kaffefilter och låt den hänga några timmar, gärna över natten i kylen. Klä de små pajformarna med pajdeg och nagga dem i botten. Rör ihop ägg, äggula och ost. Tillsätt grädden och smaka av med salt och peppar. Slå smeten i formarna och baka pajerna i ugnen, ca 10 minuter på 200°. Låt dem svalna något och ta sedan ut pajerna ur formarna. Låt dem kallna. Skiva rödlöken i tunna skivor och plocka dillen i fina kvistar. Dela pajerna på mitten och arrangera dem snyggt på ett serveringsfat och toppa med gräddfil, lök, dill och rom.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept