Hoppa till innehåll

Ingredienser

4 Portioner
  • 20 st sparris
  • Späda salladsblad
  • 1 msk smör
  • 4 färska ekologiska ägg
  • 1 dl ättika
  • 1 liter vatten
  • 1/2 msk salt
  • Pesto med Allerum Rike®:
  • 50 g pumpafrön
  • 100g riven Allerum Rike®
  • 1 knippe färsk basilika
  • 2 dl kallpressad rapsolja
  • 1 st vitlöksklyfta

Gör så här

Lägg allt till peston i en mixer och mixa till en grynig sås. Koka upp vatten med lite ättika och salt och pochera äggen. Pochera sparrisen i vatten med en klick smör och salt. Låt sparrisen rinna av. Börja med att skeda på pesto på tallrikar, toppa med sparris, blad och ägg.

Fler smakfulla recept med Allerum ost

Fler recept