Tart flambeé med päron och Präst®
Ingredienser
4 Portioner
- Degen:
- 5 dl vetemjöl
- 2 dl vatten
- 3 msk olivolja
- 1 nypa salt
- Topping:
- 1,5 dl crème fraiche
- 2 dl Allerum Präst®, riven
- 1 stort päron
- 2 msk flytande honung
- ruccola
- valnötter eller solrosfrön
Gör så här
- Mät upp och lägg alla ingredienserna till degen i en skål. Arbeta degen med krok 5 minuter tills det blivit en smidig deg som inte fastnar på sidorna. Tillsätt eventuellt ytterligare lite mjöl. Låt degen vila 15 minuter innan den delas i 4-6 bitar och kavlas ut till tunnbrödsliknande pizzor.
- Toppa pizzorna med crème fraiche, päron och Allerum Präst®, baka av dem i het ugn, 225° i ca 4-5 minuter. Pensla päronen med honung innan de åker in i ugnen. Toppa de heta pizzorna med ruccola och valnötter, servera dem direkt rykande varma.