Våfflor med äpple-fraiche och riven Allerum Präst®
Ingredienser
4 Portioner
- 100 g Allerum Präst®, riven
- Våffelsmet:
- 1 dl mjölk 3%
- 1 ägg
- 0,75 dl smält smör, avsvalnat
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl vatten, kallt
- Äppelfraiche:
- 2 dl crème fraiche
- 1 stort grönt äpple
- 1-2 tsk koncentrerad äpplejuice
Gör så här
- Vispa samman mjölk och ägg. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta ner mjölblandningen i mjölken under omrörning. Avsluta med att tillsätta vatten och smör.
- Tvätta och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet. Blanda det med crème fraiche och äppeljuice, smaksätt med salt och svartpeppar.
- Grädda fina våfflor och servera dem rykande heta tillsammans med Allerum Präst® och äpplefraiche strödd över.